Info
Als je binnenkomt bij Casa Di Maggio, waan je je in Zuid-Italië, door het eten, de onvervalste zuidelijke producten en de prachtige foto’s die aan de muren hangen.
Casa Di Maggio is een traiteur en delicatessenwinkel, waar liefhebbers van het goede eten, vers goed bereid eenvoudige gerechten kunnen vinden, met een sterk Zuid-Italiaans accent. We bieden met name kant en klare maaltijden aan, voorbereid met zoveel mogelijke authentieke biologische ingrediënten. De gerechten worden dagelijks vers bereid en ingrediënten wisselen met de seizoenen. Elke dag zijn er in ieder geval pasta's (bv alla norma, pesto trapanese, con le sarde), antipasti (bv caponata, insalata di polpo, parmigiana), vis- en vleesgerechten (bv pesce spada in umido, pollo alla messinese, falsomagro) focaccia, frittata, salades en desserts (bv huisgemaakte torta caprese, torta della nonna, tiramisu, cannoli). Het is ook mogelijk om ter plekke te eten aan de gezellige tafeltjes in een aparte sfeer. Ook is het mogelijk besloten proeverijen (tot ca. 25 pax) te organiseren. Een aparte ruimte is beschikbaar voor zakelijke lunches en vergaderingen tot circa 10 personen.
De dag begint met een verse kop espresso of cappuccino (we hebben koffie van het Napolitaanse merk Trucillo) met een echte Italiaanse ontbijt (croissants, kleine patisserie van bijvoorbeeld Mulino Bianco). Tijdens de lunch is er ook een uitgebreide broodjeslijst (waaronder focaccia met frittata en gegrilde groente) en Antonio maakt salades (bv insalata caprese) à la minute.
Bij een goede maaltijd past een mooie wijn, wij hanteren een selectie Italiaanse wijnen (o.a van de cantina Baglio di Pianetto) en dessertwijnen. Ook hebben we een selectie extra vergine olijfolie, daarnaast verkopen we authentieke ingrediënten voor de thuiskok.
Casa Di Maggio biedt ook catering mogelijkheden voor verschillende gelegenheden, van aperitief tot zakenlunches, van recepties tot proeverijen tot feesten tot ongeveer 70 personen. Wij kunnen de bedrijfslunch voor uw bedrijf verzorgen (dagelijks, wekelijks, maandelijks of eenmalig). Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.
In de zomermaanden bieden wij ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs (zonder kleur- en geurstoffen) aan, gemaakt door Roberto Gelato uit Utrecht. Ook bieden we een mooi assortiment ambachtelijke chocolade aan, zoals de beroemde lactose vrije Siciliaanse chocolade uit Modica (verschillende smaken bijvoorbeeld: pistache, citrusvruchten, koffie, peperoncino, jasmijn en een suikervrije variant).
Alle voorverpakte artikelen (chocolade di Modica, olijfolie, pasta (ook gluten vrij), biscotti, taralli, wijnen enz.) zijn ook te bestellen. Of via de winkel of via email. We kunnen het opsturen of u kunt het afhalen. Binnenkort bieden we onze producten ook via een online winkel aan.
Ook kunt u de huisgemaakte taarten, tiramisu en cannoli bestellen. Cannoli worden ter plekke gevuld met zelfgemaakte ricotta vulling. We hebben twee formaten. Ook kunt u bij ons terecht voor cassata siciliana. Dit maken we echter niet zelf, daarom kunt u het het beste een aantal dagen van tevoren bestellen.
Galerie/infopunt
Antonio is niet alleen kok maar ook fotograaf, daarom wil hij zijn zaak inrichten als een fotogalerie, met bijzondere foto’s van Italië en van Italianen. De foto’s worden ook verkocht/bijbesteld en er wordt regelmatig werk van andere (Italiaanse) fotografen en kunstenaars geëxposeerd.
Casa Di Maggio geldt ook als informatie- en promotiepunt van Sicilië en op den duur van andere Italiaanse regio’s. In de winkel vind je binnenkort mooie folders en informatie over het land, en ook informatie van een selecte groep aparte accommodaties en agriturismi.
Wie
De eigenaars Antonio Di Maggio en Daniela Tasca zijn geboren op het prachteiland Sicilië, midden op de Middellandse Zee. Een land dat op historisch en culinair gebied vele invloeden kent, van Grieks tot Arabisch, van Spaans tot Frans. De Siciliaanse keuken behoort tot de rijkste en meeste verfijnde van de wereld.
Antonio heeft jarenlang gewerkt als fotograaf, totdat hij in 2004 naar Nederland kwam, voor de liefde! Sindsdien werkt hij als kok.
Daniela woont al meer dan 25 jaar in Nederland en werkt als programmamaker/projectleider onder de firmanaam Mediaterra.
Antonio en Daniela hebben dit concept bedacht, waarin al hun passie en talent mooi samen komen.
Casa Di Maggio is een traiteur en delicatessenwinkel, waar liefhebbers van het goede eten, vers goed bereid eenvoudige gerechten kunnen vinden, met een sterk Zuid-Italiaans accent. We bieden met name kant en klare maaltijden aan, voorbereid met zoveel mogelijke authentieke biologische ingrediënten. De gerechten worden dagelijks vers bereid en ingrediënten wisselen met de seizoenen. Elke dag zijn er in ieder geval pasta's (bv alla norma, pesto trapanese, con le sarde), antipasti (bv caponata, insalata di polpo, parmigiana), vis- en vleesgerechten (bv pesce spada in umido, pollo alla messinese, falsomagro) focaccia, frittata, salades en desserts (bv huisgemaakte torta caprese, torta della nonna, tiramisu, cannoli). Het is ook mogelijk om ter plekke te eten aan de gezellige tafeltjes in een aparte sfeer. Ook is het mogelijk besloten proeverijen (tot ca. 25 pax) te organiseren. Een aparte ruimte is beschikbaar voor zakelijke lunches en vergaderingen tot circa 10 personen.
De dag begint met een verse kop espresso of cappuccino (we hebben koffie van het Napolitaanse merk Trucillo) met een echte Italiaanse ontbijt (croissants, kleine patisserie van bijvoorbeeld Mulino Bianco). Tijdens de lunch is er ook een uitgebreide broodjeslijst (waaronder focaccia met frittata en gegrilde groente) en Antonio maakt salades (bv insalata caprese) à la minute.
Bij een goede maaltijd past een mooie wijn, wij hanteren een selectie Italiaanse wijnen (o.a van de cantina Baglio di Pianetto) en dessertwijnen. Ook hebben we een selectie extra vergine olijfolie, daarnaast verkopen we authentieke ingrediënten voor de thuiskok.
Casa Di Maggio biedt ook catering mogelijkheden voor verschillende gelegenheden, van aperitief tot zakenlunches, van recepties tot proeverijen tot feesten tot ongeveer 70 personen. Wij kunnen de bedrijfslunch voor uw bedrijf verzorgen (dagelijks, wekelijks, maandelijks of eenmalig). Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.
In de zomermaanden bieden wij ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs (zonder kleur- en geurstoffen) aan, gemaakt door Roberto Gelato uit Utrecht. Ook bieden we een mooi assortiment ambachtelijke chocolade aan, zoals de beroemde lactose vrije Siciliaanse chocolade uit Modica (verschillende smaken bijvoorbeeld: pistache, citrusvruchten, koffie, peperoncino, jasmijn en een suikervrije variant).
Alle voorverpakte artikelen (chocolade di Modica, olijfolie, pasta (ook gluten vrij), biscotti, taralli, wijnen enz.) zijn ook te bestellen. Of via de winkel of via email. We kunnen het opsturen of u kunt het afhalen. Binnenkort bieden we onze producten ook via een online winkel aan.
Ook kunt u de huisgemaakte taarten, tiramisu en cannoli bestellen. Cannoli worden ter plekke gevuld met zelfgemaakte ricotta vulling. We hebben twee formaten. Ook kunt u bij ons terecht voor cassata siciliana. Dit maken we echter niet zelf, daarom kunt u het het beste een aantal dagen van tevoren bestellen.
Galerie/infopunt
Antonio is niet alleen kok maar ook fotograaf, daarom wil hij zijn zaak inrichten als een fotogalerie, met bijzondere foto’s van Italië en van Italianen. De foto’s worden ook verkocht/bijbesteld en er wordt regelmatig werk van andere (Italiaanse) fotografen en kunstenaars geëxposeerd.
Casa Di Maggio geldt ook als informatie- en promotiepunt van Sicilië en op den duur van andere Italiaanse regio’s. In de winkel vind je binnenkort mooie folders en informatie over het land, en ook informatie van een selecte groep aparte accommodaties en agriturismi.
Wie
De eigenaars Antonio Di Maggio en Daniela Tasca zijn geboren op het prachteiland Sicilië, midden op de Middellandse Zee. Een land dat op historisch en culinair gebied vele invloeden kent, van Grieks tot Arabisch, van Spaans tot Frans. De Siciliaanse keuken behoort tot de rijkste en meeste verfijnde van de wereld.
Antonio heeft jarenlang gewerkt als fotograaf, totdat hij in 2004 naar Nederland kwam, voor de liefde! Sindsdien werkt hij als kok.
Daniela woont al meer dan 25 jaar in Nederland en werkt als programmamaker/projectleider onder de firmanaam Mediaterra.
Antonio en Daniela hebben dit concept bedacht, waarin al hun passie en talent mooi samen komen.