Casa Di Maggio - catering - import - Amsterdam
Volg ons!
  • Home
  • Foto's
  • Contact
  • Links

Porchetta day at Casa Di Maggio - 19th jan 2014

1/6/2014

0 Comments

 
Immagine
Porchetta Romana door gastchef Marina Vizzinisi
(testo in italiano di seguito)
19 januari vanaf 17 uur (doorlopend tot ca 20 uur).
Wie kent porchetta, deze varkensspecialiteit uit Centraal Italië, niet?
Een heel, ontbeend varken wordt gekruid aan een grote spit geregen en langzaam op een hout vuurtje gegaard totdat het vlees zacht is en het velletje heerlijk krokant. Dat duurt meestal een hele nacht.
Wees niet bang, we gaan geen vuurtje stoken op het Surinameplein maar helaas ook geen hele varkens roosteren, want die passen niet in de ovens van Casa di Maggio. Wel bereiden we het lekkerste deel van de porchetta: het midden.
Je kunt het resultaat ter plekke beoordelen in een broodje of het naar huis meenemen.
Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt en op=op!
Reserveren is dan gewenst, als je zeker wilt weten je eigen stukje porchetta te bemachtigen!
MAIL: info@casadimaggio.nl

Breve riassunto in italiano:
E' di nuovo Porchetta Day a Casa Di Maggio!

Domenica 19 gennaio 2014 dalle ore 17 alle 20 circa.
Marina Vizzinisi prepara per noi tutti questa specialita' 'de casa sua'.
Attenzione, chi prima arriva BEN mangia!
Prenotate se volete essere sicuri della... vostra porchetta!

MAIL: info@casadimaggio.nl

0 Comments

BUON 2014 by Casa Di Maggio

12/25/2013

0 Comments

 
Immagine
0 Comments

CHRISTMAS MENU take away - 24th of december 

12/19/2013

1 Comment

 
Kerstmenu/Menu di Natale – take away 24 december
CASA DI MAGGIO
Bestel een feestelijk 4-gangen menu voor slechts euro 37,50 pp.
A festive 4-course menu -- euro 37,50 pp.

VOORAF/STUZZICHINI: Olive e taralli

VOORGERECHT/ANTIPASTO – keuze uit:
Caponata siciliana (zoetzure aubergine salade, met kappertjes, olijven, selderij)
of/or
Insalata di Polpo (pulpo salade met oa. selderij, olijven)

PRIMO – keuze uit:
Anelletti al forno con ragù di tonno (ringetjes pasta taart met tonijn tomatensaus)
of/or
Cannelloni con zucchine, ricotta e menta (verse pasta deegbuisjes gevuld met courgette, ricottakaas, pecorino, munt)

SECONDO – keuze uit:
Falsomagro alla palermitana (kalfsrollade met vulling van oa ei, ui, wortel met eigen groentejus)
of /or
Pesce spada alla messinese (zwaardvis in tomatensaus met kappertjes en olijven)
of /or
Involtini di melenzane (vegetarisch gerecht – rolletjes van aubergine met kaas)

BIJGERECHT/CONTORNO:
Patate al forno con olive (aardappeltjes in de oven met olijven)

DESSERT – keuze uit:
Cassata siciliana (taart van luchtige cake met gezoete ricotta en marsepein met bovenop gekonfijte vruchten)
of/or
Cannolo siciliano (krokante deegbuisje gevuld met ricotta crème)
of/or
Panettone/Pandoro (Italiaans kerstbrood)

WIJNPAKKET 4 x fles – EXTRA te bestellen met korting:
Wijnpakket met prosecco, witte wijn, rode wijn, dessertwijn - vanaf € 42 (ipv € 46).

INFO & RESERVERINGEN via info@casadimaggio.nl
·         Bestellen en betalen voor 23 december 2013 - reservations and payments due before dec. 24th
·         Bij bestelling via mail krijgt u de bevestiging en betaalgegevens.
·         Afhalen op 24 december 2013 tussen 16.00 en 18.00 uur.- take away on dec 24th at 16-18 hrs
·         De gerechten worden koud afgeleverd.- meals are delivered cold
·         De gerechten zijn circa 2 dagen houdbaar, mits goed bewaard.- meals can last 2 days if properly refrigerated
·         Bestellingen van min. 8 pax kunnen bezorgd worden in Amsterdam/Amstelveen. - from 8 pax on it's possible to deliver in AMS/Amstelveen

-         EXTRA OPEN: SAT december 21st 14-18 hrs
           for your Christmas gifts and delicacies
-         TUE december 31st: open 14-18 hrs with special new year's eve snacks & bubbles!
-        CLOSED: december 25th, 26th, januari 1st 2014.
BUON NATALE e BUON 2014!!

Immagine
1 Comment

OLIVE OIL WORKSHOP & TASTING - dec 15th at 16 hrs

12/9/2013

0 Comments

 
Immagine
Casa di Maggio & Olio De Ritis present
OLIVE OIL, GREEN GOLD - Workshop & olive oil tasting
Learn how to taste olive oil and discover some of the best olive oils in the world!
Francesca De Ritis is an italian producer and an expert. She will guide you through the olive oil world: history, uses, combinations with food. Snacks by traiteur Casa Di Maggio. After the tasting you can buy some products for special fares.
Fee: euro 18,00 pp. (inclusive snacks) --- reservations needed: info@casadimaggio.nl.

0 Comments

VINI DI SICILIA - wine tasting 17/11/2013 at 16-18 hrs

11/10/2013

0 Comments

 
Immagine
  • Siciliaanse wijnproeverij
  • Sicilian Wine tasting
  • Degustazione Vini di Sicilia
Please reserve by mail only: info@casadimaggio.nl
Fee: euro 20,00 pp. (wines & assaggi)


0 Comments

Da Gustare - 9 november 2013

10/9/2013

0 Comments

 
CASA DI MAGGIO AT DA GUSTARE!
WITH OUR CANNOLI, CIOCCOLATA DI MODICA, PASTE DI MANDORLE, OLIO (NOVELLO), WITH AN ABSOLUTE PRIMEUR: FRESCOLIO CUTRERA from Sicily!!

Daniela Tasca will also give a speed lecture (in Dutch) about the Italians in the Netherlands since ancient Roman times: "1001 ITALIANEN IN 45 MINUTEN"
DON'T MISS THE TRUE ITALIAN WINTER EVENT IN AMSTERDAM!!

texts in Dutch and Italian follow:

Zaterdag 9 november keert "Da Gustare" terug in Amsterdam.
Na de succesvolle editie 2012, komt Amsterdam Da Gustare met een nieuw evenement in samenwerking met culturele instelling Mediamatic.

Dit jaar is Amsterdam Da Gustare ingericht als een Italiaanse lounge-bar, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Je kunt naar muziek luisteren en de dag doorbrengen in totale relax. 
De prachtige 19e eeuwse Van Gendthallen aan de VOC-kade zijn het decor voor talloze interessante activiteiten. 
Denk bijvoorbeeld aan wijn- en olijfolieproeverijen onder de deskundige begeleiding van Italiaanse sommeliers, workshops verse pasta, gratis lezingen over voedselallergieën en een culinaire ontdekkingstocht door Italië om kennis te maken met heerlijke streekgerechten. Je kunt een praatje maken met de producenten van hoogwaardige Italiaanse lekkernijen of je pas gekochte kookboek laten signeren door de Italiaanse kookboekenschrijfsters Antonella Barbella en Nicoletta Tavella. Ook de kinderen worden bezig gehouden met diverse activiteiten.

Om lekker te smullen ben je bij Amsterdam Da Gustare op het juiste adres, want diverse Italiaanse restaurants (allemaal in het bezit van het keurmerk Marchio Ospitalità Italiana) laten je proeven van hun specialiteiten. 

Dit is slechts een kleine greep uit het gevarieerde aanbod van Amsterdam Da Gustare.
Ga naar onze site www.dagustare.com voor meer informatie. 
Of volg onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. 

Wil je dit evenement niet missen? 
Reserveer dan direct je kaartje op www.dagustare.com. 
Voor deelname aan het buffet van heerlijke antipasti en pastagerechten, het evenement en een Mediamatic-lidmaatschap van een maand betaal je slechts € 27,50. 
En als vriend van Casa Di Maggio krijg je zelfs € 2,50 korting. Vul hiervoor de code CasaDiMaggio in op het online reserveringsformulier.
De kaarten zijn alleen via voorverkoop op www.dagustare.com verkrijgbaar.

Tot ziens bij Da Gustare!

[testo in italiano]
Caro amico di Casa Di Maggio,

Sabato 9 novembre torna "Da Gustare" ad Amsterdam. Dopo il successo dell'edizione 2012, Amsterdam Da Gustare si ripresenta nella capitale olandese con un nuovo evento in collaborazione con l'istituzione culturale Mediamatic.

Quest'anno Amsterdam Da Gustare si propone come un bar-salotto all'italiana, dove si può mangiare e bere, ascoltare musica e passare la giornata in totale relax, con una numerosa serie di piacevoli attività. La sede è uno degli splendidi capannoni di archeologia industriale del XIX secolo sul VOC-kade.
Potrai partecipare a degustazioni di vino e di olio d'oliva sotto la guida esperta di sommelier italiani, seguire i laboratori di pasta fresca e partecipare alle conferenze gratuite sulle intolleranze alimentari e sui piatti tradizionali delle varie regioni italiane. Ti puoi fare una chiacchierata con i produttori di eccellenze enogastronomiche di nicchia italiane o farti autografare da Antonella Barbella e Nicoletta Tavella i loro libri di cucina. Inoltre sono previste diverse attività per i bambini.

Se ami la la buona cucina, a Da Gustare sei all'indirizzo giusto, perché potrai assaggiare le specialità di diversi ristoranti italiani (tutti in possesso del certificato di qualità Marchio Ospitalità Italiana).

Tutto ciò è solo una piccola selezione della vasta gamma di attività proposte nel corso della giornata.
Visita il nostro sito www.dagustare.com per le informazioni dettagliate e segui la nostra pagina Facebook per essere sempre informato sulle ultime novità.

Non perderti questo evento e prenota il biglietto direttamente su www.dagustare.com.
La partecipazione al buffet, compreso l'evento e la quota associativa per un mese a Mediamatic costa solo euro 27,50.
E come amico di Casa Di Maggio ti offriamo € 2,50 di sconto per ogni biglietto acquistato, inserendo il codice CASADIMAGGIO nel modulo di prenotazione online.
I biglietti sono disponibili in prevendita solo attraverso il sito www.dagustare.com.

Ci vediamo a Da Gustare!

Data : Sabato 9 novembre 2013
Orario : 12:00-21:00
Località: Mediamatic - VOC-kade 10 - 1018 LG Amsterdam





0 Comments

GREEN GOLD - GROEN GOUD - olive oil lessons at Kasteel De Haar 31/05-02/06 

5/1/2013

0 Comments

 
Immagine
Casa di Maggio & Olio De Ritis presenteren OLIJFOLIE, GROEN GOUD - De Olijfolie School Workshop en proeverij
De Olijfolie School: leer olijfolie te proeven en ontdek sommige van de beste olijfolies in de wereld.
Kom naar een korte les en proeverij door deskundige en olijfolie producent Francesca De Ritis. Zij zal u in korte tijd wegwijs maken in de wereld van olijfolie en zal nuttige tips geven om goed olijfolie te herkennen, te proeven, te gebruiken. Traiteur Casa Di Maggio zal u bekend maken met hoog kwalitatief olijfolie uit Italië.
Bij onze tent kunt u na afloop van de workshop verschillende producten (nogmaals) proeven en aanschaffen. Tevens maakt u kans op smakelijke prijzen.

Locatie: Kapel
Tijden: LET OP! kleine aanpassingen in de begintijden van de tweede sessies.
Actuele Tijden: VR 31 mei 11:30 & 14:30, ZA 1 juni 11:30 & 14:30, ZO 2 juni 13:30 & 15:30
(afternoon sessions could suffer a slight delay)
Duur: 30 minuten
Deelname: kosteloos (NB toegang tot Italie Evenement is niet kosteloos)
Voertaal: Engels (maar ook mogelijk in het Nederlands, Italiaans) - ENGLISH SPOKEN
Aanmeldingen: via info@casadimaggio.nl ovv ‘GROEN GOUD’ of direct bij onze GROEN GOUD tent naast de kapel.
INFO:
www.casadimaggio.nl
www.olioderitis.nl
 www.italieevenement.nl
Tickets Italie Evenement: voorverkoop





0 Comments

CENA SICILIANA - FISH MENU & ANELLETTI

4/16/2013

1 Comment

 
FISH MENU:
Insalata di polpo
(pulpo salad)
Anelletti al forno con ragu di tonno fresco
(ring shaped pasta - see picture on the invitation - with fresh tuna sauce)
Pesce spada
(Swordfish)
Gelato affogato
(Ice cream 'drowned' in coffee or liquor)
4 Sicilian Wines
Fee: euro 40 p.p. inclusive 4 courses and wines.
Please sign in by mail only: info@casadimaggio.nl
ARRIVEDERCI!
1 Comment

OLIVE OIL TASTING - OLIJFOLIE PROEVERIJ -DEGUSTAZIONE OLIO D'OLIVA - sunday 14-04-2013

3/27/2013

0 Comments

 
Immagine
OLIVE OIL TASTING - OLIJFOLIE PROEVERIJ - DEGUSTAZIONE OLIO D'OLIVA
Sunday 14-04-2013
-- 15.00-17.00 hrs at Casa Di Maggio


Francesca De Ritis, an expert (and producer) of olive oil, gives you some tips and tricks in order to recognize and appreciate good olive oil.

We will taste at least 7 sorts of olive oil, among them also the best olive oil in the world 2012-2013!
Special of the day: fresh olive oil ice cream by Federico!
Price pp 18 euro - including also some snacks and a glass of prosecco.
Sign in by mail only: info@casadimaggio.nl

0 Comments

THE GATTOPARDO DINNER - Tijgerkat Diner/Cena del Gattopardo

3/19/2013

1 Comment

 
Foto
HET TIJGERKAT DINER  --- (segue testo in italiano)
24 MAART 2013 – CASA DI MAGGIO AMSTERDAM - 18-21 uur

Het Nederlands Filmmuseum EYE in Amsterdam toont in de maand maart de gerestaureerde versie van de filmklassieker "Il Gattopardo – De Tijgerkat" van Luchino Visconti, die precies 50 jaar geleden in première ging.

Ter gelegendheid van de vertoning van de film, organiseert Casa Di Maggio Het Tijgerkat diner, met oa. de beroemde pastataart (timballo) op het menu, een gerecht minstens zo indrukwekkend als de ‘timpano”, uit een andere filmklassieker Big Night.


Prijs: euro 50 pp. (inclusief spumante en wijnen)

Reserveringen verplicht (ivm beperkte aantal plaatsen) via mail: info@casadimaggio.nl (met vermelding van naam en telefoonnummer)
INFO: www.casadimaggio.nl - www.nerodavola.nl
MENU:
ARANCINE DI RISO  (gevulde rijstballetjes)
TIMBALLO DEL GATTOPARDO (pastataart)
TRIONFO DI GOLA (rijke taart met ricottacreme, blancmanger, amandelpasta, pistache)
WIJNEN WIJNHUIS DONNAFUGATA

LA CENA DEL GATTOPARDO
24 MARZO 2013 – CASA DI MAGGIO AMSTERDAM - ore 18-21 

Il Nederlands Filmmuseum EYE di Amsterdam proietta a partire dall’8 marzo la versione restaurata del film "Il Gattopardo" di Luchino Visconti, per festeggiare il cinquantenario della prima.

In occasione della proiezione del film la gastronomia Casa Di Maggio organizza  La Cena del Gattopardo, una cena a tre portate che ovviamente comprende il celebre timballo di pasta, realizzato dal cuoco Antonio Di Maggio in collaborazione con la giornalista culinaria, e guest chef della serata, Marina Vizzinisi (nerodavola.nl).

Costi: euro 50 pp. (incluso spumante e vini)

Prenotazione obbligatoria, tramite mail (posti limitati): info@casadimaggio.nl (comunicare anche nome e numero di telefono)
INFO: www.casadimaggio.nl - www.nerodavola.nl

MENU:
ARANCINE DI RISO
TIMBALLO DEL GATTOPARDO
TRIONFO DI GOLA
VINI CANTINE DONNAFUGATA
ARRIVEDERCI!

1 Comment
<<Previous

    Archives

    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
Photos used under Creative Commons from micurs, cocoinzenl, Pedro Angelini