Casa Di Maggio - catering - productie - Amsterdam
Volg ons!
  • Home
  • Productie
  • Foto's
  • Contact

 WEEKEND SICILIE BIJ PROEVERIJ SICILIAANSE DELICATESSEN 17 maart 2013 - 14-20 uur (doorlopend)

3/5/2013

0 Comments

 
Immagine
AND THE WINNER IS...
Op zondag 17 maart in Casa Di Maggio is de winnaar bekend geworden van het weekend in Relais Casa Mirabile, Sicilie.
Het gaat om mevrouw Heijens uit Amsterdam! Congratulazioni!


Siciliaanse delicatessen proeven en kans op weekend Sicilië

WIN A SICILIAN WEEKEND AT OUR TASTING 17/03/13!

Traiteur Casa Di Maggio, gespecialiseerd in Siciliaanse delicatessen, organiseert op zondag 17 maart een proeverij in samenwerking met Casa Mirabile. Tussen 14.00 en 20.00 uur kunnen deelnemers doorlopend genieten van door Casa Mirabile geproduceerde wijnen, olijfolie, pesto, zongedroogde tomaten, artisjokken, en nog veel meer. De kok van Casa Di Maggio vult de hapjes aan met typisch Siciliaanse snacks als ‘pane cunzatu’ (geurig warm brood met extra vierge olijfolie, oregano en Siciliaanse tomaat) en ‘arancine di riso’ (gefrituurde gevulde rijstballetjes).
Als klap op de vuurpijl verloot Casa Mirabile een weekendverblijf voor twee personen in hun agriturismo. De eigenaar van Casa Mirabile, Lillo Barbera, reist speciaal voor het evenement af naar Amsterdam.

Relais Casa Mirabile is een Siciliaanse agriturismo, een tot luxe vakantieverblijf omgebouwde boerderij. Tussen de olijfbomen en wijngaarden kunnen de gasten overdag ontspannen in een hangmat of bij het zwembad. ’s Avonds worden er heerlijke gerechten geserveerd. De elf kamers zijn zeer ruim en van alle gemakken voorzien. De agriturismo bevindt zich in het zuidoosten van Sicilië, vlakbij Menfi, in het hart van de wijngebieden van Sicilië. Op Tripadvisor wordt Relais Casa Mirabile beoordeeld als uitstekend.

Casa Di Maggio is een Siciliaanse traiteur, lunchroom en delicatessenwinkel in Amsterdam West, en is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip onder de liefhebbers van de eenvoudige, pure, Zuid-Italiaanse cucina. Op Iens beoordeeld met een 8,2. De producten van Casa Mirabile zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Casa Di Maggio.

Deelname aan de proeverij kost 10 euro pp. en is inclusief alle hapjes, wijn en kans op een gratis verblijf in Casa Mirabile. Aanmelden kan tot 15 maart bij Daniela Tasca: [email protected].

www.casadimaggio.nl - volg Casa Di Maggio op Facebook en Twitter

www.casamirabilerelais.it


0 Comments

Het verhaal van de MACCO di FAVE

2/21/2013

0 Comments

 
Foto
Macco di fave staat op het menu van het komende Siciliaanse diner van 24 februari as.. 
Een waar oer gerecht, dat is het Siciliaanse maccu di favi. Het gaat hier om een velouté van langzaam gaar gestoofde (verse of gedroogde) tuinbonen, die geserveerd wordt met olijfolie, groenten, zoals bieten bladeren, andijvie, of wilde venkel(zaden) en soms ook met verse pasta. Macco eet men ook koud, of gefrituurd in plakjes (macco fritto).

Sommigen beweren dat het word macco uit het Arabisch Maklhutah komt, maar het is zeer aannemelijk dat het woord afkomstig is uit het Latijn Mac (weken).

De oude Romeinen aten tuinbonen al, maar dan uitsluitend bij begraafrituelen (de tuinboon stond symbool voor de ziel van de overledene). Zelfs de bekende Romeinse familie van de Fabii dankt zijn naam aan de fava (lat. vicia faba). In Sicilië en in de hele Mediterranee wordt de fava (tuinboon) al millennia lang gegeten, en staat bekend als ‘het vlees van de armen’ om zijn voedzaamheid en hoge voedingswaarde.

De schrijver Aristophanes, vertelt in zijn vermakelijke komedie “Le Rane” (De Kikkers), dat de mythische held Hercules opgevoed zou zijn geweest met macco. In de XV eeuw bestond zelfs een special pan “ad opus mirandi maccum” (om de bereiding van de macco te mogen aanschouwen).

Op Sicilië wordt macco traditioneel op Sint Joseph dag gegeten (19 maart). Het dorp Raffadali, bij Catania, staat zelfs bekend als ‘het dorp van de macco’.

Clicca qui per link articolo in italiano. 

0 Comments

SICILIAN DINNER 24 FEBRUARY 2013 

2/11/2013

0 Comments

 
Immagine
Our monthly Sicilian dinner in collaboration with Marina Vizzinisi... sitting at the big table, eating, drinking, making friends!
This time also a famous winter dish: pasta con macco di fave secche e pesto di finocchietto selvatico. A true delicacy!
Price: euro 40 pp. (4 courses & wines).

Please bookings by mail only (not via FB): [email protected]
Details: SUN 24th of february, 18-21 hrs at Casa Di Maggio
ARRIVEDERCI!

0 Comments

GIRO CULINARIO DEL SUD ITALIA --- CULINAIRE RONDE VAN ZUID-ITALIE -  SUNDAY 10-02-2013

1/31/2013

0 Comments

 
Immagine
DINER & INTERACTIEVE LEZING ---
CENA & CONFERENZA INTERATTIVA

10-02-2013 --- 18-21 hrs --- CASA DI MAGGIO
Culinaire ronde van Zuid-Italië - Giro culinario del Sud Italia

Met behulp van foto's om te watertanden doet culinaire journaliste Marina Vizzinisi verslag van de heerlijke gerechten die de diverse Zuid-Italiaanse streken te bieden hebben. Zij vertelt op een levendige en interactieve manier over de achtergronden van verschillende gerechten uit Puglia, Campania, Calabria, Sicilië en Sardinië en geeft veel tips over de bereiding ervan.
Haar presentatie zal leiden tot een waar diner, met een keur aan specialiteiten, die door de Siciliaanse kok Antonio Di Maggio zijn klaargemaakt: hartige en zoete gerechten uit de huiselijke keuken, lekkernijen die men niet snel op de kaart van een restaurant treft. Met daarbij een lekker glaasje wijn.
  • Prijs per persoon: euro 37,50
  • Waar: Casa Di Maggio – Surinamestraat 40, Amsterdam
  • Wanneer: Zondag 10 februari 2013 – 18.00-21.00 uur
  • Info: www.casadimaggio.nl - www.nerodavola.nl - FB pagina Casa Di Maggio
  • Aanmeldingen: [email protected] (aanmelding verplicht gezien de beperkte capaciteit)

Giro culinario del Sud Italia
La giornalista enogastronomica Marina Vizzinisi vi farà scoprire i piatti della tradizione culinaria del Sud Italia nel corso di una vivace ed interattiva presentazione, corredata da bellissime foto, e di una cena con tante pietanze dolci e salate spesso sconosciute o dimenticate, tutte preparate dal cuoco siciliano Antonio Di Maggio. Marina rivelerà inoltre molti trucchi per la perfetta riuscita di alcuni piatti nonché alcune ricette facili e buonissime. Al buon cibo non può che accompagnarsi del buon vino, anche quello del Sud naturalmente!
  • Prezzo a persona: euro 37,50
  • Dove: Casa Di Maggio – Surinamestraat 40, Amsterdam
  • Quando: Domenica 10 febbraio 2013 – ore 18.00-21.00
  • Info: www.casadimaggio.nl - www.nerodavola.nl - pagina FB di Casa Di Maggio
  • Prenotazioni: [email protected] (prenotazione obbligatoria a causa di capacita' limitata)

0 Comments

KERSTMENU - Menu di Natale - te bestellen/da ordinare

12/17/2012

2 Comments

 
Immagine
Kerstmenu/Menu di Natale

Een feestelijk viergangenmenu voor slechts euro 32,50 pp.

VOORAF/STUZZICHINI: Olive & taralli

VOORGERECHT/ANTIPASTO – keuze uit:
Caponata siciliana (zoetzure aubergine salade, met kappertjes, olijven, selderij)
of
Insalata di Polpo (pulpo salade met oa. selderij, olijven)

PRIMO – keuze uit:
Lasagne alla norma (lasagne met aubergine, tomatensaus, basilicum en oude ricotta kaas)
of
Cannelloni con zucchine, ricotta e menta (deegbuisjes gevuld met courgette, ricottakaas, pecorino, munt)

SECONDO – keuze uit:
Falsomagro alla palermitana (kalfsrollade met vulling van oa ei, ui, wortel met eigen groentejus)
of
Pesce spada alla messinese (zwaardvis in tomatensaus met kappertjes en olijven)
of
Involtini di melenzane alla palermitana (vegetarisch gerecht – rolletjes van aubergine met zoetzure vulling geserveerd met peterselie saus)

BIJGERECHT/CONTORNO:
Patate a sfincione (taartje van aardappel, ui, kaas)

DESSERT – keuze uit:
Cannolo siciliano (krokante deegbuisje gevuld met ricotta crème)
of
Panettone (ambachtelijk Italiaans kerstcake)

WIJN – EXTRA te bestellen met korting:
Extra wijnpakket met 4 flessen wijn (een fles=ruim 6 glazen wijn)
- OPTIE 1: prosecco, witte wijn, rode wijn, dessertwijn - vanaf € 42 (ipv € 46).
- OPTIE 2: Keuze van de chef:
Spumante Siciliano/Siciliaanse champagne, Etna Bianco, Etna Rosso, Triniki (dessertwijn) voor € 72 (ipv € 77).

Bestellen en betalen voor 23 december 2012
Afhalen op 24 december 2012 tussen 16.00 en 18.00 uur.

De gerechten worden koud afgeleverd.
De gerechten zijn minstens 2 dagen houdbaar, mits goed bewaard.
Bestellingen voor min. 10 pax kunnen bezorgd worden in Amsterdam/Amstelveen.

INFO & RESERVERINGEN via [email protected]


2 Comments

DA GUSTARE event - 1 DECEMBER 2012 - NDSM WERF AMS NOORD! workshop cadeau bij aanmelding via Casa Di Maggio!

11/29/2012

0 Comments

 
PERSBERICHT
AMSTERDAM DA GUSTARE
Italiaans eten, drinken, entertainment, cultuur aan het IJ

datum:          zaterdag 1 december 2012
tijd:                16.00 tot 23.00 uur
locatie:         ITW, TT. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam  (NDSM-werf)
prijs:              entreekaart incl. vouchers voor eten en drinken
                        prijs € 25,00, voorverkoop € 22,50, reservering verplicht
Wat is Da Gustare?
Amsterdam da Gustare is een aperi-cena, de Italiaanse combinatie van borrel en diner, met live-muziek en leuke activiteiten en winkeltjes, geïnspireerd door de aperitivo-cultuur in Milaan en Turijn.
Op zaterdag 1 december 2012 van 16 tot 23.00 uur, komt dit stukje stedelijk Italië aan het IJ voor een ieder die van Italië houdt, er graag verblijft, geniet van het Italiaanse eten en drinken en van de cultuur, mode, design en lifestyle.
Met doorlopende kookworkshops, proeverijen van wijn, olijfolies en andere specialiteiten, de producenten ervan, live muziek o.l.v. Sebastiano Gentile en mezzosopraan Carla Regina, expositie 1001 Italianen, mode, juwelen, films, kunst. Van 16 tot 18 uur verhalenverteller en activiteiten voor de kinderen, na 21 uur dansen met de Italiaanse DJ.
Alle updates en deelnemers kunt u vinden op: www.dagustare.com
of via onze facebook pagina Amsterdam da gustare.
Informatie, reserveringen en voorverkoop:
Barbara Summa, 020-419 7484 
Sandra Kars, 06-1461 7667, Hans van Minnen, 06-1998 5434
[email protected]
Gebruik de code 'casadimaggio' bij aanmelding en krijg een workshop cadeau (twv euro 7,50)!!
0 Comments

WIJNPROEVERIJ/WINETASTING/DEGUSTAZIONE (replica/herhaling van 11 november) 9 dec. 2012 - 15-18 uur

11/22/2012

0 Comments

 
foto volgt

0 Comments

CENA SICILIANA - SICILIAN DINNER 28th of october 2012

10/16/2012

0 Comments

 
Immagine








Casa Di Maggio organiseert voor de derde keer i.s.m. Marina Vizzinisi

Cena Siciliana

bij Casa Di Maggio – Surinamestraat 40

Zondag 28 oktober 2012

om 18.00 uur

Een typisch Siciliaans vier-gangen diner

inclusief verschillende Siciliaanse wijnen.

Tijdens het diner vertellen onze guest-chef Marina Vizzinisi en gastvrouw Daniela Tasca

over de gerechten en de wijnen.

€ 40,00 per persoon
Aanmelden noodzakelijk via de mail! (beperkt aantal plaatsen): [email protected]
Arrivederci!

0 Comments

Cena siciliana - Siciliaans diner 23 september 2012

9/11/2012

0 Comments

 
Foto








Casa Di Maggio organiseert i.s.m.

Marina Vizzinisi en Summa Sommelier

Cena Siciliana

bij Casa Di Maggio – Surinamestraat 40

Zondag 23 september 2012

welkom vanaf 18.00 uur

start diner om 18.30 uur

Een typisch Siciliaans vier-gangen diner

inclusief verschillende Siciliaanse wijnen.

Tijdens het diner vertellen onze deskundigen Marina Vizzinisi en Barbara Summa

over de gerechten en de wijnen.

€ 40,00 per persoon

Aanmelden noodzakelijk! (beperkt aantal plaatsen): [email protected]


Arrivederci!



0 Comments

AMBACHTELIJK IJS BIJ CASA DI MAGGIO!

4/29/2012

1 Comment

 
Immagine
Voor ons Sicilianen is ijs een onmisbaar product, het is een ware waardevolle en waardige maaltijd! Vooral in de zomer. In de hitte van de Siciliaanse zomer ontbijten wij vaak met een lekkere granita waarin we een superzachte vanille brioche dopen.
Daarom zijn wij in Nederland op zoek gegaan naar het beste ijs, en dat hebben we in Utrecht gevonden, bij onze vriend Roberto Gelato! Carlina en Roberto zijn niet alleen maar 'oude rotten' in het ijsvak, maar zij zijn ook fantastische ambassadeurs van het ijs in Nederland. Hun kreet " Stop global warming, eat more gelato!" is daar maar een voorbeeld van! De ellenlange rijen voor de deur van hun mooie Utrechtse winkel getuigen van hun welverdiende succes. Bij ons is een kleine selectie smaken te vinden.
A presto, ar-lik-vederci!
LINKS:
Website van Roberto Gelato
Beste gelaterie in Palermo: Recupero, Lucchese, Da Ciccio, Ilardo, Bar Alba, Stancampiano, Oriol.
Korte video over de gelateria/bar/cafetaria van onze vrienden op Sicilië (vlakbij Cefalu): Porto Marina
Artikel Smulweg over geschiedenis van het ijs
Storia del gelato wikipedia.

1 Comment
<<Previous
Forward>>

    Archives

    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012

Proudly powered by Weebly
Photos from micurs, cocoinzenl, Pedro Angelini