Casa Di Maggio - catering - import - Amsterdam
Volg ons!
  • Home
  • Foto's
  • Contact
  • Links

AMBACHTELIJK IJS BIJ CASA DI MAGGIO!

4/29/2012

1 Comment

 
Immagine
Voor ons Sicilianen is ijs een onmisbaar product, het is een ware waardevolle en waardige maaltijd! Vooral in de zomer. In de hitte van de Siciliaanse zomer ontbijten wij vaak met een lekkere granita waarin we een superzachte vanille brioche dopen.
Daarom zijn wij in Nederland op zoek gegaan naar het beste ijs, en dat hebben we in Utrecht gevonden, bij onze vriend Roberto Gelato! Carlina en Roberto zijn niet alleen maar 'oude rotten' in het ijsvak, maar zij zijn ook fantastische ambassadeurs van het ijs in Nederland. Hun kreet " Stop global warming, eat more gelato!" is daar maar een voorbeeld van! De ellenlange rijen voor de deur van hun mooie Utrechtse winkel getuigen van hun welverdiende succes. Bij ons is een kleine selectie smaken te vinden.
A presto, ar-lik-vederci!
LINKS:
Website van Roberto Gelato
Beste gelaterie in Palermo: Recupero, Lucchese, Da Ciccio, Ilardo, Bar Alba, Stancampiano, Oriol.
Korte video over de gelateria/bar/cafetaria van onze vrienden op Sicilië (vlakbij Cefalu): Porto Marina
Artikel Smulweg over geschiedenis van het ijs
Storia del gelato wikipedia.

1 Comment

NOG MEER PORCHETTA BIJ GROENMARKT 21 APRIL 2012 VAN 12 TOT 16 UUR

4/9/2012

1 Comment

 
Immagine
21 april = Porchetta day bij Casa Di Maggio en Groenmarkt op Surinameplein
(TESTO IN ITALIANO DI SEGUITO)
Na het geweldige succes van de Porchetta Day van 23 maart (10 kg porchetta uitverkocht in 1 uur!), gaan we op herhaling op zaterdag 21 april tijdens de Groenmarkt op Surinameplein van 12 tot 16 uur. Kom naar het stalletje van Casa Di Maggio voor een broodje porchetta en heerlijke Siciliaanse lekkernijen!
Wat is eigenlijk porchetta?
Porchetta is een varkensspecialiteit uit Centraal Italië: een heel, ontbeend varken wordt gekruid aan een grote spit geregen en langzaam op een hout vuurtje gegaard totdat het vlees zacht is en het velletje heerlijk krokant. Dat duurt meestal een hele nacht.
Wees niet bang, we gaan geen vuurtje stoken op het Surinameplein maar helaas ook geen hele varkens roosteren, want die passen niet in de ovens van Casa di Maggio. Maar we bereiden wel het lekkerste deel van de porchetta: het midden.
Ook hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt en zoals het vorige maand bleek: op=op!

21 aprile = Porchetta day a Casa Di Maggio e Mercatino verde a Surinameplein
Dopo il grande successo del Porchetta day del 23 marzo (10 kg di porchetta finiti nel giro di un'ora!), la riproponiamo sabato 21 aprile durante il Mercatino verde a Surinameplein dalle 12 alle 16. Venite al banco di Casa Di Maggio per un panino con la porchetta e altre succulente specialità sicule!
Chi non conosce la porchetta, questa specialità dell'Italia centrale? Un maiale intero, disossato e ben condito, viene arrostito ad un enorme spiedo lentamente tutta la notte finché la carne è tenera e la cotica bella croccante.
Ovviamente non possiamo fare un falò a Surinameplein né cucinare maiali interi perché non entrano nel forno di Casa Di Maggio, ma prepareremo la parte più buona del maiale: quella centrale!
E ricordatevi: chi tardi arriva male alloggia...


1 Comment

    Archives

    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
Photos used under Creative Commons from micurs, cocoinzenl, Pedro Angelini