We hebben net een kleine partij chocolade uit Modica binnen en allerlei Siciliaanse koekjes (amandel, pistache, hazelnoot, carobe) van Fabbrica Artigiana Biscotti uit Modica.
In Nederland is de beroemde chocolade uit Modica bijna onvindbaar. En wij willen daar verandering in brengen!
Ook hebben we een paar prachtige 'mpanatigghi (uit het Spaans empanadas), koekjes van flinterdun deeg gevuld met suiker, amandelen, kaneel, chocolade en RUNDERGEHAKT! Schrijver Leonardo Sciascia noemt ze 'biscotti da viaggio' (reiskoekjes) omdat ze een maaltijd kunnen vervangen en omdat ze lang houdbaar zijn.
Nu zijn de chocolade pralines, de mpanatigghi en de andere Modica koekjes bij ons ter introductie (per stuk) te verkrijgen.
Wees er snel bij!
De Siciliaanse stad Modica is een paradijs voor chocoladeliefhebbers. Modica chocolade wordt gemaakt volgens de Azteekse traditie (via de Spaanse heersers ook in Sicilië beland): een rustieke, korrelige, breekbare chocolade onbesmet door moderne machines en kunstmatige smaakstoffen. De ondoorzichtig patina op de chocolade komt voort uit het koude productieproces dat de volle smaak van elk ingrediënt in stand houdt. De cacao wordt koud geperst met suiker korrels, in plaats van verwarmd te worden. Delicaat en gespikkeld met roodachtige bloemen, de broze chocolade kruimels smelten letterlijk in je mond. De ongewone textuur is de antithese van de in massa geproduceerde chocolade.
Link naar (oud) artikel NY Times over chocolade uit Modica (in het Engels).
'Chocolade uit Modica is "...ongeëvenaard in de smaak, voor de proevers is het als het bereiken van het archetype, het absolute. Chocolade elders geproduceerd is misschien de bekendste, maar een vervalsing, een verlaging van het oorspronkelijke.''
(Leonardo Sciascia uit La Contea di Modica, 1983)
In Nederland is de beroemde chocolade uit Modica bijna onvindbaar. En wij willen daar verandering in brengen!
Ook hebben we een paar prachtige 'mpanatigghi (uit het Spaans empanadas), koekjes van flinterdun deeg gevuld met suiker, amandelen, kaneel, chocolade en RUNDERGEHAKT! Schrijver Leonardo Sciascia noemt ze 'biscotti da viaggio' (reiskoekjes) omdat ze een maaltijd kunnen vervangen en omdat ze lang houdbaar zijn.
Nu zijn de chocolade pralines, de mpanatigghi en de andere Modica koekjes bij ons ter introductie (per stuk) te verkrijgen.
Wees er snel bij!
De Siciliaanse stad Modica is een paradijs voor chocoladeliefhebbers. Modica chocolade wordt gemaakt volgens de Azteekse traditie (via de Spaanse heersers ook in Sicilië beland): een rustieke, korrelige, breekbare chocolade onbesmet door moderne machines en kunstmatige smaakstoffen. De ondoorzichtig patina op de chocolade komt voort uit het koude productieproces dat de volle smaak van elk ingrediënt in stand houdt. De cacao wordt koud geperst met suiker korrels, in plaats van verwarmd te worden. Delicaat en gespikkeld met roodachtige bloemen, de broze chocolade kruimels smelten letterlijk in je mond. De ongewone textuur is de antithese van de in massa geproduceerde chocolade.
Link naar (oud) artikel NY Times over chocolade uit Modica (in het Engels).
'Chocolade uit Modica is "...ongeëvenaard in de smaak, voor de proevers is het als het bereiken van het archetype, het absolute. Chocolade elders geproduceerd is misschien de bekendste, maar een vervalsing, een verlaging van het oorspronkelijke.''
(Leonardo Sciascia uit La Contea di Modica, 1983)