Door Marina Vizzinisi
(testo in italiano di seguito)
23 maart = Porchetta day bij Casa di Maggio
Wie kent porchetta, deze varkensspecialiteit uit Centraal Italië, niet? Een heel, ontbeend varken wordt gekruid aan een grote spit geregen en langzaam op een hout vuurtje gegaard totdat het vlees zacht is en het velletje heerlijk krokant. Dat duurt meestal een hele nacht.
Zelf proeven? Kom dan vrijdag 23 maart tussen 17 en 20 uur bij Casa di Maggio!
Ik ga de strijd aan met Antonella Barbella: ik maak de Romeinse versie van porchetta, zij die uit Abruzzo.
Het verschil? Het zit in de kruiden, natuurlijk. Je kunt het resultaat ter plekke beoordelen met een Italiaans broodje of naar huis meenemen om het rustig te proeven.
Wees niet bang, we gaan geen vuurtje stoken op het Surinameplein maar helaas ook geen hele varkens roosteren, want die passen niet in de ovens van Casa di Maggio, maar we bereiden wel het lekkerste deel van de porchetta: het midden.
Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt en op=op!
***
Breve riassunto in italiano:
Due scuole e due tipi di porchetta da assaggiare il 23 marzo a Casa Di Maggio!
La romana Marina Vizzinisi e l'abruzzese Antonella Barbella si sfidano all'ultima... porchetta! La differenza? Le erbette utilizzate e il tocco della cuoca of course
Dalle ore 17 alle 20 circa. Attenzione, chi prima arriva BEN mangia!
(testo in italiano di seguito)
23 maart = Porchetta day bij Casa di Maggio
Wie kent porchetta, deze varkensspecialiteit uit Centraal Italië, niet? Een heel, ontbeend varken wordt gekruid aan een grote spit geregen en langzaam op een hout vuurtje gegaard totdat het vlees zacht is en het velletje heerlijk krokant. Dat duurt meestal een hele nacht.
Zelf proeven? Kom dan vrijdag 23 maart tussen 17 en 20 uur bij Casa di Maggio!
Ik ga de strijd aan met Antonella Barbella: ik maak de Romeinse versie van porchetta, zij die uit Abruzzo.
Het verschil? Het zit in de kruiden, natuurlijk. Je kunt het resultaat ter plekke beoordelen met een Italiaans broodje of naar huis meenemen om het rustig te proeven.
Wees niet bang, we gaan geen vuurtje stoken op het Surinameplein maar helaas ook geen hele varkens roosteren, want die passen niet in de ovens van Casa di Maggio, maar we bereiden wel het lekkerste deel van de porchetta: het midden.
Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt en op=op!
***
Breve riassunto in italiano:
Due scuole e due tipi di porchetta da assaggiare il 23 marzo a Casa Di Maggio!
La romana Marina Vizzinisi e l'abruzzese Antonella Barbella si sfidano all'ultima... porchetta! La differenza? Le erbette utilizzate e il tocco della cuoca of course
Dalle ore 17 alle 20 circa. Attenzione, chi prima arriva BEN mangia!