21 april = Porchetta day bij Casa Di Maggio en Groenmarkt op Surinameplein
(TESTO IN ITALIANO DI SEGUITO)
Na het geweldige succes van de Porchetta Day van 23 maart (10 kg porchetta uitverkocht in 1 uur!), gaan we op herhaling op zaterdag 21 april tijdens de Groenmarkt op Surinameplein van 12 tot 16 uur. Kom naar het stalletje van Casa Di Maggio voor een broodje porchetta en heerlijke Siciliaanse lekkernijen!
Wat is eigenlijk porchetta?
Porchetta is een varkensspecialiteit uit Centraal Italië: een heel, ontbeend varken wordt gekruid aan een grote spit geregen en langzaam op een hout vuurtje gegaard totdat het vlees zacht is en het velletje heerlijk krokant. Dat duurt meestal een hele nacht.
Wees niet bang, we gaan geen vuurtje stoken op het Surinameplein maar helaas ook geen hele varkens roosteren, want die passen niet in de ovens van Casa di Maggio. Maar we bereiden wel het lekkerste deel van de porchetta: het midden.
Ook hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt en zoals het vorige maand bleek: op=op!
21 aprile = Porchetta day a Casa Di Maggio e Mercatino verde a Surinameplein
Dopo il grande successo del Porchetta day del 23 marzo (10 kg di porchetta finiti nel giro di un'ora!), la riproponiamo sabato 21 aprile durante il Mercatino verde a Surinameplein dalle 12 alle 16. Venite al banco di Casa Di Maggio per un panino con la porchetta e altre succulente specialità sicule!
Chi non conosce la porchetta, questa specialità dell'Italia centrale? Un maiale intero, disossato e ben condito, viene arrostito ad un enorme spiedo lentamente tutta la notte finché la carne è tenera e la cotica bella croccante.
Ovviamente non possiamo fare un falò a Surinameplein né cucinare maiali interi perché non entrano nel forno di Casa Di Maggio, ma prepareremo la parte più buona del maiale: quella centrale!
E ricordatevi: chi tardi arriva male alloggia...
(TESTO IN ITALIANO DI SEGUITO)
Na het geweldige succes van de Porchetta Day van 23 maart (10 kg porchetta uitverkocht in 1 uur!), gaan we op herhaling op zaterdag 21 april tijdens de Groenmarkt op Surinameplein van 12 tot 16 uur. Kom naar het stalletje van Casa Di Maggio voor een broodje porchetta en heerlijke Siciliaanse lekkernijen!
Wat is eigenlijk porchetta?
Porchetta is een varkensspecialiteit uit Centraal Italië: een heel, ontbeend varken wordt gekruid aan een grote spit geregen en langzaam op een hout vuurtje gegaard totdat het vlees zacht is en het velletje heerlijk krokant. Dat duurt meestal een hele nacht.
Wees niet bang, we gaan geen vuurtje stoken op het Surinameplein maar helaas ook geen hele varkens roosteren, want die passen niet in de ovens van Casa di Maggio. Maar we bereiden wel het lekkerste deel van de porchetta: het midden.
Ook hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt en zoals het vorige maand bleek: op=op!
21 aprile = Porchetta day a Casa Di Maggio e Mercatino verde a Surinameplein
Dopo il grande successo del Porchetta day del 23 marzo (10 kg di porchetta finiti nel giro di un'ora!), la riproponiamo sabato 21 aprile durante il Mercatino verde a Surinameplein dalle 12 alle 16. Venite al banco di Casa Di Maggio per un panino con la porchetta e altre succulente specialità sicule!
Chi non conosce la porchetta, questa specialità dell'Italia centrale? Un maiale intero, disossato e ben condito, viene arrostito ad un enorme spiedo lentamente tutta la notte finché la carne è tenera e la cotica bella croccante.
Ovviamente non possiamo fare un falò a Surinameplein né cucinare maiali interi perché non entrano nel forno di Casa Di Maggio, ma prepareremo la parte più buona del maiale: quella centrale!
E ricordatevi: chi tardi arriva male alloggia...